Transitie vergoeding uitzendkracht

Transitie vergoeding uitzendkracht

Wist u dat u als uitzendkracht in ‘s-Gravenhage ook recht hebt op de transitievergoeding?

Ontslagvergoeding ‘s-Gravenhage (gemeente)

Als u wordt ontslagen in ‘s-Gravenhage (gemeente), dan krijgt u een ontslagvergoeding. Dit wordt in ‘s-Gravenhage (gemeente) ook wel de transitievergoeding genoemd. Voorwaarde is dat uw dienstverband in ‘s-Gravenhage (gemeente) minstens 24 maanden heeft geduurd. De hoogte van de transitievergoeding in ‘s-Gravenhage (gemeente) hangt af van uw netto loon, zoals bijvoorbeeld netto 1590 euro per maand. Dit hangt ook af van de lengte van uw dienstverband, zoals bijvoorbeeld 2 jaren en 5 dagen.

Ontslagvergoeding bruto salaris

Verdient u meer dan 1340 euro bruto per maand? En weet u of uw netto inkomen meer dan 804 euro bedraagt? Wist u dat meer dan 13% van de werknemers in ‘s-Gravenhage (gemeente) meer dan 804 euro verdient per maand?

Transitievergoeding werknemer

Als u uw baan kwijt raakt in ‘s-Gravenhage (gemeente) dan kan u recht hebben op een transitievergoeding, tot wel 2012 euro. De transitie vergoeding is een vergoeding die uw werkgever in ‘s-Gravenhage (gemeente) aan u moet betalen. U hebt recht op een transitievergoeding als u tenminste 24 maanden in dienst bent geweest bij uw werkgever in ‘s-Gravenhage (gemeente).

Transitievergoeding UWV werkplein

Als uw werkgever u ontslaat via UWVwerkplein of via de rechtbank in ‘s-Gravenhage (gemeente), dan heeft u recht op een transitievergoeding. Dan voert uw werkgever in ‘s-Gravenhage (gemeente) dus een ontslagprocedure tegen u, waartegen u verweer moet voeren. Daarvoor voor heeft u een arbeidsjurist uit ‘s-Gravenhage (gemeente) nodig.