Employabiliteit wet werk zekerheid

Het woord waar alles om draait in de nieuwe wet Werk en Zekerheid is ’employabiliteit’.

Ontslagvergoeding Groningen

Als u wordt ontslagen in Groningen (gemeente), dan krijgt u een ontslagvergoeding. Dit wordt in Groningen ook wel de transitievergoeding genoemd. Voorwaarde is dat uw dienstverband in Groningen (gemeente) minimaal 24 maanden heeft geduurd. De hoogte van de transitievergoeding in Groningen (gemeente) hangt af van uw netto loon, zoals bijvoorbeeld netto 1593 euro per maand. Dit hangt ook af van de lengte van uw dienstverband, zoals bijvoorbeeld 2 jaren en 8 dagen.

Ontslagvergoeding bruto salaris

Verdient u meer dan 1343 euro bruto per maand? En weet u of uw netto inkomen meer dan 805.75 euro bedraagt? Wist u dat meer dan 16% van de werknemers in Groningen (gemeente) meer dan 805.76 euro verdient per maand?

Transitievergoeding werknemer

Als u uw baan kwijt raakt in Groningen (gemeente) dan kan u recht hebben op een transitievergoeding, tot wel 2015 euro. De transitie vergoeding is een vergoeding die uw werkgever in Groningen (gemeente) aan u moet betalen. U hebt recht op een transitievergoeding als u tenminste 24 maanden in dienst bent geweest bij uw werkgever in Groningen (gemeente).

Transitievergoeding UWV werkplein

Als uw werkgever u ontslaat via UWVwerkplein of via de rechtbank in Groningen (gemeente), dan heeft u recht op een transitievergoeding. Dan voert uw werkgever in Groningen (gemeente) dus een ontslagprocedure tegen u, waartegen u verweer moet voeren. Daarvoor voor heeft u een advocaat voor arbeidsrecht uit Groningen (gemeente) nodig.